Gå til sidens hovedinnhold

Ap går mest tilbake

Partiet er snart tilbake på samme nivå som før 22. juli, viser ny meningsmåling.

Sympatibølgen for Arbeiderpartiet etter terrorangrepene avtar ytterligere på meningsmålingene denne uken. Partiet er snart tilbake på samme nivå som før 22. juli, skriver NRK.

En meningsmåling Norstat har utført for NRK i tidsrommet 25. til 30. august, viser at Arbeiderpartiet faller mest. Partiet har en tilbakegang på 3,6 prosentpoeng, noe som vil si at det ville fått en oppslutning på 29 prosent om det var kommunevalg i dag.

- Det går opp og ned
Men partiet virker ikke skremt av de ferske målingene:

- Det kommer målinger hver dag. Noen går opp og noen går ned. Det grunnleggende for oss er å mobilisere og få folk til å stemme, helst på Arbeiderpartiet, 12. september. Det er den meningsmålingen som betyr noe for oss, sier partisekretær i Ap, Raymond Johansen, til nettstedet.

Går noe fram
Arbeiderpartiets regjeringspartner SV og Rødt går tilbake 0,4 prosentpoeng hver, mens de andre partiene går noe fram. Høyre har en fremgang på et halv prosentpoeng fra forrige måling, mens Frp har en fremgang på 1,2 prosentpoeng. Venstre, Sp, og SV går henholdsvis fram 0,1 prosentpoeng, 0,5 prosentpoeng og tilbake 0,4 prosentpoeng.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden