RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap godtar ikke nei - fortsetter å fri til KrF

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide har tidligere avvist politisk frieri fra Arbeiderpartiet, men Ap-partisekretær Raymond Johansen gir ikke opp. Nå forsøker han å kurtisere KrF på nytt.

Siste gang Ap ble avvist var i julen. Men Johansen ser ingen grunn til å gi opp. Han sier at åpenhet skal prege Aps holdning til politisk samarbeid i tiden fremover og ser for seg styrket samarbeid mellom Ap og KrF.

- Så kort tid etter valget ville det vært oppsiktsvekkende om partiet omfavnet samarbeidsinvitten. I tiden fremover blir det om å gjøre å finne saker vi kan samarbeide om. Et langt liv i politikken har lært meg at samarbeid ikke er hogget i stein. KrF er knapt gjennom hvetebrødsdagene, sier Johansen til Nationen.

Johansen sier han respekterer at KrF, sammen med Venstre, har valgt å støtte regjeringen, uten å delta i den. Men han mener Ap kan styrke samarbeidet med KrF i konkrete saker.

- Vi har mye felles med KrF på viktige områder, som nestekjærlighet, frivillighet, midler til de fattigste via bistand, og klima, som ikke ble nevnt i Erna Solbergs nyttårstale. For meg er det ufattelig at noen med den historiske bakgrunnen som KrF har, har sørget for å få Fremskrittspartiet i regjering, sier Johansen.

Samtidig sier Johansen at det ikke er usannsynlig at Ap går til valg på en rødgrønn regjering i 2017, og han vil ikke utelukke noen muligheter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere