*Nettavisen* Nyheter.

Ap har ikke draget på menn

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har ikke draget på mannlige velgere. Siden forrige stortingsvalg har Ap mistet 210.000 velgere. 150.000 av dem er menn.

Det er Ipos MMI som på oppdrag fra Dagbladet har sett på endringen i velgermassen fra oktober 2009 og fram til siste uke i august i år.

Selv om Stoltenberg hardnakket hevder at han ikke har gitt opp kampen om å vinne valget, er ikke tallene lystig lesning for statsministeren.

For vel en uke siden svarte 450.000 kvinner at de skulle stemme på Stoltenberg, mens 320.000 menn gjorde det samme. Det er 12 prosent færre kvinner og hele 31 prosent færre menn enn ved valget i 2009. Noe som er dårlig nytt for Ap.

- Menn er mer politisk konservative enn kvinner. Hvis bare menn hadde hatt stemmerett, ville vi hatt en borgerlig regjering for lengst, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning.

Professor Anders Todal Jenssen ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU tror Arbeiderpartiet har mislyktes med å kapre dem som har satt seg på gjerdet etter 2009-valget. Da hadde partiet finanskrisen å spille på, og la fram en rekke tiltak, men foran årets valg er ingen store reformer lansert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.