Ap-leder Jonas Gahr Støre avviste i november at det kunne være aktuelt å ta imot et så høyt tall som 5000 kvoteflyktninger årlig. Det støttet også daværende innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Ap i Bergen er imidlertid uenige med begge to. Etter årsmøtet i helgen ber lokallaget i landets nest største by Aps stortingsgruppe fremme forslag om at Norge skal ta imot 5000 kvoteflyktninger årlig i fem år - til
sammen 25.000, skriver Bergens Tidende (BT) tirsdag (krever abonnement).

Nestleder i Arbeiderpartiet i Bergen, Lubna Jaffery, sier lokallaget er opptatt av at Ap skal være på den riktige siden av innvandringsdebatten.

- Mange innlegg under årsmøtet var opptatt av og opprørt over den retorikken som er ført fra sentralt hold den siste tiden, sier hun til BT.

Etter nyttår har nemlig Aps egen innvandringspolitiske talsmann, Masud Gharahkhani, vært en av de tydeligste stemmene i innvandringsdebatten.

I januar uttalte han blant annet at «innvandringen bør begrenses mest mulig» og at Norge har en politikk som «belønner de som har mest ressurser til å flykte». Les mer i sakene:

AP vil ha fotlenke på asylfamilier som har fått avslag

Ap-talsmann: - Innvandringen bør begrenses mest mulig

Ap varsler strengere asylpolitikk

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her