*Nettavisen* Nyheter.

Ap: Innvandring og miljø viktigste sakene framover

Jonas Gahr Støre (Ap) mener regjeringen har vært nølende i innvandringspolitikken. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Utnevnelsen av en egen innvandringsminister er en erkjennelse av regjeringens nølende handlekraft på dette området, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Vi erfarte i høst at Justisdepartementet reagerte veldig sent da flyktningstrømmen kom over Storskog, sier Støre til NTB.

I motsetning til sine tidligere rødgrønne allierte, som er kritiske til å samle ansvaret for innvandring og integrering, har Ap-lederen forståelse for at statsminister Erna Solberg vil organisere arbeidet på en annen måte.

– Dette gir bedre mulighet for god samordning, sier han.

Samtidig peker han på at den nye statsråden, Sylvi Listhaug (Frp), får med seg klare rammer fra Stortinget gjennom asylforliket.

Saken fortsetter under.

– Det er et detaljert veikart for integrering. Listhaug må forholde seg til at et bredt stortingsflertall vektlegger betydning av integrering langt mer enn det hennes eget parti har vist at de gjør i ord og handling, sier Støre.

Også på klimaområdet står Norge overfor store utfordringer framover. I Parisavtalen har Norge forpliktet seg til 40 prosents utslippskutt innen 2030.

Vidar Helgesen, som onsdag ble utnevnt til ny klima- og miljøminister, må nå komme til Stortinget og redegjøre for hva avtalen betyr for Norge og hvordan regjeringen vil følge den opp, oppfordrer Støre.

– Dette vil bli en veldig viktig politisk sak utover i 2016. Det er bare 15 år til 2030, minner han om. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag