*Nettavisen* Nyheter.

Ap klart større enn Høyre på ny måling

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet får 29,9 prosents oppslutning og er med det klart større enn Høyre på VGs siste partibarometer.

VG har fått InFact til å gjennomføre daglige meningsmålinger i de siste ukene før stortingsvalget, og lørdagens måling viser at det svinger i velgermassen. Ap går fram 0,8 prosentpoeng, mens Høyre går tilbake 1,8 prosentpoeng til 28,3 prosent.

Fremskrittspartiet styrker seg med 1,3 til 14,5 prosent, og også Senterpartiet opplever framgang, med 0,8 prosentpoeng til 6,0. SV står på stedet hvil med 4,4 prosent.

Både KrF og Venstre går tilbake på målingen. KrF faller 0,4 til 5,7 mens Venstre faller 0,5 til 5,0. Miljøpartiet De Grønne fortsetter den gode trenden, men må likevel tåle et fall på 0,1 prosentpoeng til 3,6. Rødt går fram 0,2 til 1,6 mens andre partier går tilbake 0,2 til 1,1.

Bakgrunnstallene viser ifølge VG at Arbeiderpartiet er i ferd med å vinne tilbake flere av sine gamle velgere. Over 79 prosent av dem som stemte Ap ved kommunevalget for to år siden, sier nå at de vil stemme på partiet ved stortingsvalget 9. september. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.