*Nettavisen* Nyheter.

Ap krever svar om hundesykdom fra Bollestad

 

Nils Kristen Sandtrøen (Ap) krever svar fra landbruksminister Olaug Bollestad om hva hun gjør for å hindre at den dødelige hundesykdommen sprer seg ytterligere. Foto: Privat

Arbeiderpartiet vil vite hva landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) gjør for å hindre at den dødelige hundesykdommen sprer seg ytterligere.

11.09.19 19:22

– Mange hundeeiere er nå dypt bekymret etter at det meldes om en dødelig hundesykdom som sprer seg, skriver Aps Nils Kristen Sandtrøen i et skriftlig spørsmål til Bollestad.

Minst 26 hunder over hele landet har dødd etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden. Enda flere har fått symptomene, men Veterinærinstituttet og Mattilsynet sliter med å finne årsaken til sykdomstilfellene.

Les siste nytt: Hundedøden: Har funnet nye svar

– Mattilsynet advarer hundeeiere mot å la hunden hilse på andre hunder og råder dem til å holde seg borte fra parker og hundejorder. Dette alvorlig for hundene som mister muligheten til å utfolde seg uten å stå i fare for å bli smittet, og det fører til fortvilelse blant mange bekymrede hundeeiere, skriver Sandtrøen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Han vil vite hva statsråden vil gjøre for å «kartlegge årsaken til at denne farlige sykdommen har oppstått», og hvilke tiltak hun vil sette i gang for å «forebygge at sykdommen sprer seg og rammer flere hunder».

I en kort kommentar sist uke ba Bollestad hundeeiere følge rådene fra Mattilsynet og om å begrense nærkontakten mellom hunder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag