RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap kunne fått 114.000 flere stemmer uten partnere

FLERE KOKKER, MER SØL. En meningsmåling viser at Jens Stoltenberg og Hadia Tajiks Ap ville fått større oppslutning ved å kutte samarbeidet med Audun Lysbakkens SV og Liv Signe Navarsetes Senterparti.
FLERE KOKKER, MER SØL. En meningsmåling viser at Jens Stoltenberg og Hadia Tajiks Ap ville fått større oppslutning ved å kutte samarbeidet med Audun Lysbakkens SV og Liv Signe Navarsetes Senterparti. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
En meningsmåling viser at Arbeiderpartiet kunne fått 4,6 prosentpoeng høyere oppslutning dersom de droppet det rødgrønne samarbeidet. Det tilsvarer 114.000 flere Ap-stemmer.

Det er TNS Gallup som på vegne av TV 2 har bedt velgerne forestille seg en situasjon der Arbeiderpartiet gikk til valg på en ren Ap-regjering. Da ville partiet fått en oppslutning på 34,8 prosent, mot 30,2 prosents oppslutning som del av et rødgrønt partnerskap.

De blåblå partiene ville hatt en nesten tilsvarende nedgang i sin oppslutning, -2,7 prosentpoeng for Høyre og -1,8 prosentpoeng for Fremskrittspartiet.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er ikke interessert i å snakke om alternativer til den rødgrønne koalisjonen.

– Jeg har et hovedmål i dette valget, og det er å vinne med flertallsregjeringen. Da vil det være galt av meg nå å begynne å spekulere i hvordan Arbeiderpartiet skal søke å oppnå mest mulig makt dersom vi ikke vinner, sier Stoltenberg.

Han sier de som vil stemme Ap må gjøre det, uansett regjeringskonstellasjon.

– Alle som ønsker Arbeiderparti-politikk må stemme på Arbeiderpartiet, er hans klare oppfordring to og en halv uke før valget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere