Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nei til moské-penger fra Saudi-Arabia

Saudisk støtte til moskébygging i Norge på nytt aktuelt. Florø Islamske Senter holder i dag til i ett lokale som er blitt for lite og har søkt om tillatelse til å motta penger fra Saudi Arabia. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nei. Bildet: Prins Salman bin Abdulaziz Al Saud (t.h.) fra Saudi Arabia møtete daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre torsdag i Parkveien 45.

Saudisk støtte til moskébygging i Norge på nytt aktuelt. Florø Islamske Senter holder i dag til i ett lokale som er blitt for lite og har søkt om tillatelse til å motta penger fra Saudi Arabia. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nei. Bildet: Prins Salman bin Abdulaziz Al Saud (t.h.) fra Saudi Arabia møtete daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre torsdag i Parkveien 45. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Muslimer på vestlandet vurderer å be privatpersoner i Saudi-Arabia om penger til moské. Ap-leder Jonas Gahr Støre er imot.

07.12.15 09:24

Gahr Støre er skeptisk til at stater som ikke praktiserer religionsfrihet vil finansiere religionsutøvelse i Norge. Det skriver Vårt Land mandag.

Saudisk støtte til moskébygging i Norge på nytt aktuelt.

Thomas Piketty: - Derfor oppsto Den islamske stat

Florø Islamske Senter holder i dag til i ett lokale som er blitt for lite. Senteret opplever vekst grunnet tilflytting av muslimer – kommunen har to asylmottak der det bor flere muslimer.

Mødre trygler Saudi-Arabia om ikke å halshogge sønnene deres

Fordi islam er statsreligion i den mektige oljestaten, er det ikke lov å bygge andre gudshus enn moskéer i Saudi-Arabia. Forbudet gjorde at Utenriksdepartementet (UD) reagerte i 2010.

Da to norske muslimske forsamlinger søkte om UD-godkjenning for saudiske pengegaver til moskébygging, satte den daværende utenriksministeren ned foten.

På spørsmål fra Vårt Land om Støre fortsatt mener det samme i dag svarer han:

- Ja, jeg har den samme generelle holdningen i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.