RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-leder Jonas Gahr Støre krever bedre mottak for flyktninger

BEDRE: Jonas Gahr Støre krever bedre mottak for flyktninger.
BEDRE: Jonas Gahr Støre krever bedre mottak for flyktninger. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ap-lederen mener regjeringen er bakpå.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Erna Solberg (H) og regjeringen ikke kan basere håndteringen av flyktningstrømmen på Tøyen i Oslo med frivillig dugnadsarbeid.

- I mange uker har vi hørt at mottaksapparatet er sprengt. Det er forståelig at det må improviseres i en periode. Men nå er timeglasset tomt. Det ytterste ansvaret for dette har statsminister Erna Solberg (H), sier Støre til VG .

LES også: Asylsøkere sover på gaten utenfor politiets dør
OG her: Krever bedre forhold for flyktninger som venter på Tøyen

Torsdag var Solberg på besøk hos Politiets Utlendingsenhet (PU) på Tøyen, der regjeringen i etterkant publiserte en artikkel om besøket. Der roser statsministeren blant annet de frivilliges innsats.

AVVISER KRITIKKEN: Statsminister Erna Solberg mener Støres kritikk er uforståelig, to dager etter at regjeringe har vedtatt å åpne nytt senter på Råde.

Støre viser dagen etter til Røde Kors' uttalese om at det ikke er forsvarlig å bruke PU på Tøyen som registreringssenter. Han sier videre til avisen at Solberg og justisminster Anders Anundsen (Frp) er ansvarlige for forholdene, men mener de to fremstår som unnvikende og tafatte.

LES mer: Røde Kors ber Anundsen ordne opp i mottakelsen av asylsøkere

Onsdag kom det 300 flyktninger til Tøyen, som er det høyeste dagsantallet så langt. Mange av flyktningene overnatter på gaten i påvente av registrering.

Regjeringen har vedtatt å åpne et nytt registreringssenter på Råde i Østfold, som ifølge regjerinen skal åpnes i løpet av et par uker. Det har kapasitet til 1000 personer, og mulighet for overnatting i to-tre dager.

Solberg reagerer på kritikken, og sier regjeringen har satt i gang tiltak.

- Denne gangen er han bakpå. Han kunne spørre oss før han uttaler seg i media. Nå lager vi et pre-mottak i Råde hvor registering kan foregå. Vi har inngått avtaler slik at vi kan flytte deler av registeringen og id-avklaringen til Råde

LES også: Ber Erna Solberg ta ansvar for mottak av flyktninger
OG her: - Flyktningene måtte vente i timesvis ute for å bli registrert hos politiet

FRIVILLIGE PÅ TØYEN: Frivilige deler ut mat til asylsøkere utenfor politiets utlendingsenhet på Tøyen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere