RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nei til moské-penger fra Saudi-Arabia


Saudisk støtte til moskébygging i Norge på nytt aktuelt. Florø Islamske Senter holder i dag til i ett lokale som er blitt for lite og har søkt om tillatelse til å motta penger fra Saudi Arabia. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nei. Bildet: Prins Salman bin Abdulaziz Al Saud (t.h.) fra Saudi Arabia møtete daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre torsdag i Parkveien 45.
Saudisk støtte til moskébygging i Norge på nytt aktuelt. Florø Islamske Senter holder i dag til i ett lokale som er blitt for lite og har søkt om tillatelse til å motta penger fra Saudi Arabia. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nei. Bildet: Prins Salman bin Abdulaziz Al Saud (t.h.) fra Saudi Arabia møtete daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre torsdag i Parkveien 45. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Muslimer på vestlandet vurderer å be privatpersoner i Saudi-Arabia om penger til moské. Ap-leder Jonas Gahr Støre er imot.

Gahr Støre  er skeptisk til at stater som ikke praktiserer religionsfrihet vil finansiere religionsutøvelse i Norge. Det skriver Vårt Land mandag.

Saudisk støtte til moskébygging i Norge på nytt aktuelt.

Thomas Piketty: - Derfor oppsto Den islamske stat

Florø Islamske Senter holder i dag til i ett lokale som er blitt for lite. Senteret opplever vekst grunnet tilflytting av muslimer – kommunen har to asylmottak der det bor flere muslimer.

Mødre trygler Saudi-Arabia om ikke å halshogge sønnene deres

Fordi islam er statsreligion i den mektige oljestaten, er det ikke lov å bygge andre gudshus enn moskéer i Saudi-Arabia. Forbudet gjorde at Utenriksdepartementet (UD) reagerte i 2010.

Da to norske muslimske forsamlinger søkte om UD-godkjenning for saudiske pengegaver til moskébygging, satte den daværende utenriksministeren ned foten.

På spørsmål fra Vårt Land om Støre fortsatt mener det samme i dag svarer han:

- Ja, jeg har den samme generelle holdningen i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere