Ap lover å pusse opp 1.000 skoler

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet vil bruke 20 milliarder kroner på å pusse opp 1.000 skoler og doble pengene til etterutdanning av lærere dersom de vinner valget.

I tillegg lover partiet å bruke mer på investeringer i sykehusbygg og teknisk utstyr i sykehusene, men uten å legge fram konkrete tall.

- Norge har handlingsrom og muligheter som knapt noe annet land. Vi ønsker å bruke det på skole og helse - på fellesoppgaver - fremfor skattekutt. Det er langt viktigere for oss å bruke penger på lærere, skolebygg, helse og omsorg enn å bruke milliarder på skattelette til de aller rikeste, sa statsminister og partileder Jens Stoltenberg (Ap) under en pressefrokost i Oslo tirsdag morgen.

Næringsminister Trond Giske (Ap) sier at Ap vil doble pengene til etterutdanning og bygge flere skoler.

- Vi ønsker en massiv investering i lærernes kompetanse, vi vil bruke opp mot 1 milliard på etter- og videreutdanning av lærere i skolen. Det gir mulighet for 3.500 lærere i året å ta videreutdanning. Så lover vi å bruke 20 milliarder kroner de neste fem årene på å ruste opp og bygge skolebygg. Så langt har vi rustet opp 1.300 skoler. Nå skal vi oppgradere ytterligere 1.000 skolebygg de neste fem årene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.