Ap mistet 150 000 velgere

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Gir sykehusbråket skylden.

16.01.11 11:54

Ifølge VG har Ap tapt 150 000 velgere de siste månedene, vurderinger gjort av partiet internt viser at det er sykehusbråket som får skylden. Et forslag fra Buskerud Ap ligger klart til vårens landsmøte, der de vil legge ned de fire regionale helseforetakene. Målet er å få tilbake den politiske kontrollen over foretakene.

- Foretakene fremstår som et byråkratiserende mellomledd i helsepolitikken, hvor alt tar lang tid og faglige hensyn får større vekt enn de politiske. Vi ønsker å tydeliggjøre det politiske ansvaret for avgjørelsene, sier Lise Christoffersen, nestleder i Buskerud Ap til VG.

Ikke enig
Helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen er ikke enig i at helseforetakene bør legges ned.

- Det er ikke aktuelt å endre foretaksmodellen. Den har ført til at flere pasienter får behandling og vi har fått økonomien under kontroll. De regionale helseforetakene gjør det enklere å spisse spesialisert behandling av blant annet kreft og hjertesykdommer, forteller helseministeren.

Sykehusstrid
Det har vært mye bråk og lokale sykehusstriden den siste tiden. Molde ble blant annet lovet nytt sykehus, men lokalbefolkningen raste da det viste seg at dette tidligst kan skje i 2018.

I foretaket Helse Vest ble det foreslått av fødestuende ved sykehusene i Lærdal og Nordfjordeid skulle legegs ned, dette førte til massiv prostert og store demonstrasjoner.

Det har også vært foreslått å flytte spesialistenheter fra sykehuset i Arendal til sykehuset i Kristiansand, dette har også vakt store protester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag