Samme dag som statsminister Jonas Gahr Støre oppsummerer året som har gått publiserer Vårt Land en måling som viser at velgerne svikter regjeringen.

– Det er en katastrofemåling for Ap, sier valgforsker Bernt Aardal til Vårt Land.

Erna Solberg går derimot julen i møte med gode målinger. Undersøkelsen til Vårt Land viser at hele 35,6 prosent av de spurte ville stemt på Høyre og Solberg. Det betyr at hele 21,5 prosentpoeng skiller Arbeiderpartiet og Høyre.

Les mer: Fersk måling: Flertallet tror ikke Støre leder Ap neste stortingsvalg

Enda mørkere er det for Senterpartiet som kun får 3,8 prosent oppslutning i målingen, og dermed ryker under sperregrensen.

Mens Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet ikke klarer sperregrensen, går det bedre for Miljøpartiet de Grønne, de karrer seg akkurat over og klokker inn på 4,1 prosent.

Venstre faller litt på desembermålingen til Vårt Land, men holder seg fortsatt over sperregrensen med 4,2 prosent. KrF får 3,1 prosent av stemmene, i målingen som ble gjennomført fra 13. til 17. desember av Norstat for Vårt Land.

Den norske høyresiden har vind i seilene for tiden, og også Frp går fram på målingen med 1,5 prosentpoeng. De ender opp med 14,2 prosent av stemmene. Sammen med Høyre får Frp 49,8 prosent oppslutning, og mangler dermed kun fattige 0,2 prosentpoeng for å få rent flertall.

Alle endringene fra november er innenfor feilmarginen, skriver Vårt Land.

– Høyres kurve det siste året går rett oppover. Dette er imponerende tall for Høyre og veldig høyt, sier Bernt Aardal til avisen.

– For de med hjerte for Arbeiderpartiet gjør dette vondt å lese, det kan jeg ærlig si, skriver partisekretær Kjersti Stenseng i en epost til avisa ifølge NTB.

– Jeg gleder meg over å få en så god tilbakemelding fra velgerne nå, men må jo samtidig få minne om at det er lenge igjen til stortingsvalget, skriver Høyre-leder Erna Solberg.

Senterpartiet og Arbeiderpartiet ville sittet med kun 35 mandater på Stortinget hvis denne målingen var valgresultatet, mens Høyre ville hatt 62. Høyre-leder Erna Solberg kunne dannet flertall sammen med Frp med 88 mandater til sammen. SV og Rødt ville til sammen fått 30 mandater, og ville dermed vært nesten like store som Arbeiderpartiet og Senterpartiet.