*Nettavisen* Nyheter.

Ap-nestleder Trond Giske om kjæresten Haddy N´jie: - Hun er modig og klok

Trond Giske (bildet) har vært forsiktig med å uttale seg om kjæresteforholdet til NRK-profil Haddy N'jie (innfeldt). Men grov netthets mot kvinnen han venter barn med, får ham til å ta bladet fra munnen i et intervju med VG. Foto: Montasje Nettavisen (NTB scanpix)

Tidligere statsråd Trond Giske tok det tungt da kjæresten Haddy N'jie ble utsatt for rasistisk netthets.

03.12.15 06:20

Ap-nestlederen har vært nøye på å uttale seg minst mulig om kjæresteforholdet til NRK-profilen, skriver VG torsdag.

Men den grove netthetsen mot kvinnen han venter barn med, får ham til å ta bladet fra munnen.

- Det er veldig trist når dette skjer, og det blir mye sterkere når det rammer noen man er glad i, sier Giske til VG. - Men Haddy er sterk og trygg, og har taklet det på en klok og modig måte, legger han til.

Det var tirsdag at N'jie oppdaget at hun var utsatt for grov netthets på Facebook: «Gratulerer har du klart å ligge deg til permanent oppholdstillatelse. Hvorfor kan du ikke ta med deg familien din å flytte tilbake til Afrika. Hvorfor kan du ikke vise såpas respekt, det er ikke krig der dere kommer fra. Din frekke motbydelige halvape. Kom deg ut av landet. Jævla Nigger», skrev en Facebookprofil, med navnet Christian Rosland.

N'jie svarte ved å vise til at slike ytringer kommer fra et lite mindretall:

«Denne så jeg ikke før nå. Dette er aller første gang jeg får en sånn kommentar på fb-siden min, og det bekrefter det jeg alltid har ment: folk flest er ikke troll. Jeg kjenner ikke deg, XXX, det er kanskje like greit, men jeg lar kommentaren din ligge her, så ser alle at du finnes.»»

Giske forteller til VG at han tror kjærestens respons kan hjelpe andre.

Ap-politikeren har selv opplevd hets, også i hans tilfelle fra rasister, da han var AUF-leder. Men han opplevde å bli hetset for sine meninger, ikke for sin hudfarge, skriver VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag