*Nettavisen* Nyheter.

Ap og Frp med samarbeid i Møre og Romsdal

 

Frank Sve på talerstolen på Fremskrittspartiets landsmøte i 2018. Nå skal han samarbeide med Arbeiderpartiet i fylkestinget i Møre og Romsdal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Arbeiderpartiet får både fylkesordfører og varaordfører i Møre og Romsdal etter å ha inngått et valgteknisk samarbeid med blant annet Fremskrittspartiet.

10.09.19 18:25

Senterpartiet håpet å kunne sikre seg fylkesordføreren gjennom et samarbeid med Venstre, KrF og Høyre. Men de manglet flertall, og de øvrige partiene har tirsdag blitt enige om at Arbeiderpartiet skal styre Møre og Romsdal.

Dette skjer gjennom et såkalt valgteknisk samarbeid med Frp, MDG, Sunnmørslista, Uavhengig valliste for Sunnmøre og Nordmørslista.

I avtalen som nå er signert, sørger Miljøpartiet De Grønne for at Frp-politiker Frank Sve blir leder av samferdselskomiteen, ifølge Sunnmørsposten. Frp gir samtidig MDG ledervervet i nærings- og kulturutvalget.

Den nye fylkesordføreren i Møre og Romsdal, Tove Lise Torve, er fornøyd med uttellingen partiet har fått i fylket. Frank Sve understreker på sin side at samarbeidet med Arbeiderpartiet kun er valgteknisk.

– Nå blir politikken bærende og det blir debattene i fylkestinget som vil bli avgjørende, sier Sve til avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.