Gå til sidens hovedinnhold

Ap og Høyre faller på ny måling - Sp til himmels

Fersk måling lite hyggelig lesning for Ap og Høyre

Et ferskt kommunebarometer Norstat har utført for NRK og Aftenposten i april viser at Høyre faller nesten fire prosentpoeng fra mars, og har en oppslutning på 22,1 prosent. I årets første måned svarte 26,9 prosent av de spurte Høyre. Siden den gang har partiet falt 4,8 prosentpoeng.

I januar svarte 31,1 prosent av de spurte at de ville stemt Arbeiderpartiet. I kommunebarometeret for april er partiets oppslutning 28 prosent, ned 1,6 prosentpoeng fra forrige måned. Sammenlignet med lokalvalget i 2015, er nedgangen på hele fem prosentpoeng. Målt opp mot valgresultatet, har ingen andre partier et like stort fall, skriver NRK.

Både SV og Sp kan juble over målingen. 12 prosent av de spurte at deres stemme går til Senterpartiet, opp 1,2 fra marsmålingen. Om det blir valgresultatet 9. september, vil det være Senterpartiets beste kommunevalg siden de ble stiftet i 1920.

SV går fram to prosentpoeng fra mars, og har en oppslutning på 7,7 prosent. Sammenlignet med valgresultatet for fire år siden har SV en betydelig framgang, skriver NRK.

Frp fikk for fire år siden 9,5 prosent av stemmene, og gjorde sitt dårligste lokalvalg på 20 år. I aprilmålingen får de en oppslutning på 8,4 prosent. Det er en liten oppgang fra marsmålingen, viser tallene fra NRK.

Kommentarer til denne saken