– Dagens situasjon er selvfølgelig vanskelig for både utelivet og kulturlivet og alle arbeidsplassene som er der. Men vi skal heller ikke undervurdere betydningen disse sosiale arenaene har for den mentale helsen til folk flest, sier Aps gruppeleder i Stavanger, Dag Mossige, til Stavanger Aftenblad.

Les også

Helseministeren tar skolebarn som gisler for voksne som ikke vil vaksinere seg mot korona

På et ekstraordinært møte i formannskapet nyttårsaften ble gult eller rødt nivå for skoler og barnehager i neste uke diskutert. Stavanger fortsetter foreløpig på gult nivå, men Mossige sa på møtet at tiden nå er inne for koronapass og dermed å forskjellsbehandle vaksinerte og uvaksinerte.

– De som velger å ikke vaksinere seg, setter ikke bare seg selv i fare, men også andre. Dét er grunnen til at vi har stengt ned nå. Med koronapass vil man åpne for forskjellsbehandling. Vi mener tiden er inne for det nå, sier Mossige.

Ettersom nasjonale myndigheter må gi sin tilslutning, sier han at det vil være aktuelt å ta initiativ overfor regjeringen.

Les også

De nye «gisseltagerne»?

– Vi er veldig positive til koronapass. Vi kan ikke fortsette å stenge ned samfunnet, konsekvensene er for store, sier gruppeleder Sissel Knutsen Hegdal i Stavanger Høyre til avisen.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sa før jul at en ny lovhjemmel om koronapass blir sendt på høring over nyttår. Tanken er å bruke koronasertifikatet mer forebyggende, før smitteverntiltak er innført.

Les også

Etterlysning: Exitplan for pandemi

Les også

Uvaksinerte har tatt sitt valg. Det får de leve med. Eller i verste fall dø av

(©NTB)