Innlegget ble først publisert på Solvik-Olsens egen Facebook-side.

Dette er en kommentar. Det er skribentens holdning som kommer til uttrykk.

Skal si journalistene har begynt valgkampen tidlig.

I en sak på NRK kommer det en rekke usammenhengende, negative karakteristikker fra Arbeiderpartiet og SV om hvor ille det var med Frp i Samferdselsdepartementet.

Da NRK tok kontakt med meg for en kommentar, påpekte jeg til journalisten at det ikke er samsvar mellom påstander og fakta.

Les også: Gjør Ikea-parkeringsplasser om til sykkelsti: - Kan få katastrofale følger for oss

Sjekk av virkeligheten

Jeg regnet med journalisten sjekket virkeligheten før han tok saken videre. Jeg tenker det er vesentlig for en debatt at leserne får vite hva som er ekte og hva som er falskt. I mitt hode ville den mest relevante vinklingen på materialet til journalisten være:«Ap/SV-politikere ønsker å styre landets samferdselspolitikk, men har knapt innsikt i hva som har skjedd de siste 15 årene».

Det er helt legitimt å mene at Frp prioriterte for mye penger til samferdselstiltak. Jeg mener vårt løft var riktig, men det er selvsagt ingen objektiv sannhet.

Intet konkursbo

Det blir derimot meningsløst når Ap påstår at samferdselsminister Knut Arild Hareide fremstiller arven etter Frp som et «konkursbo».

Les også: Lan Marie Berg har vist at hun ikke er til å stole på hverken for tilhengere eller motstandere av E18

Under Frps vakt ble veivedlikeholdet i Norge mer enn doblet, det bygges fire ganger mer motorvei, bevilgningene til riksvei ble tredoblet i Nord-Norge, jernbanebudsjettet ble tilnærmet doblet, sykkelveisatsing mer enn doblet, med mer.

Les også: Bygg Fornebubanen - raskere og billigere

Ap kunne hatt et poeng dersom de i sine alternative budsjett hadde foreslått ytterligere løft år etter år, men faktum er at de ofte foreslo kutt i bevilgninger og stans i alle reformer og forenklinger. Ja, Ap foreslo til og med kutt i bevilgning til fylkesveiene.

SV på sin side mener vi bygget for mye motorvei. Men parodien blir komplett når SV vil bevilge mer penger til jernbane i Oslo nå, mot å kreve kutt i bevilgninger til E39-bruprosjektet som kanskje skal bygges om noen tiår.

Les også: - Rydd sjæl, Raymond!

Et folkelig «sorry»

La meg si det litt folkelig:

Sorry, men du frigjør ikke penger til ny hytte i dag ved å la være å kjøpe ny bil i 2035. Men det er slik manglende, elementær kunnskap om økonomi i sosialistisk ideologi som gjør at deres samfunnssystem konsekvent ender i kaos.

Uansett, NRK: Dere bør kunne bedre enn dette. Dere forvirrer mer enn dere forklarer når dere lager «nyhetssaker» hvor intervjuobjektene får slenge ut påstander uten at de settes i perspektiv eller etterprøves for fakta.

Les også: MDG ofrer klimapolitikken for å gjenopplive statens jernbanemonopol

Det er selvsagt lov å være uenig med hverandre, det er lov å prioritere andre ting. Men det blir for dumt når påstander fremsettes fullstendig uten et faktabasert fundament.

Det er vel og bra at man skal være kritisk til «makta», men det er like viktig å være kritisk til de som ønsker å overta «makta».