Gå til sidens hovedinnhold

Ap overrasket over Frps utspill om kjemiske våpen

Oslo (NTB): Aps Anniken Huitfeldt reagerer på at Frp tar til orde for å la stormaktene stå for destruksjon av Syrias kjemiske våpen. Frp på sin side avviser at partiet ønsker en konfrontasjon med utenriksministeren.

- Jeg er overrasket over at de ikke ville utforske mulighetene og konklusjonene fra den ekspertgruppen som nå jobber med dette. Hvis dette er uttrykk for at de velger konfrontasjon med utenriksministeren på et så tidlig tidspunkt, så er dette merkelig, sier Huitfeldt - som er leder for utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget - til Aftenposten.

Tidligere mandag uttalte Christian Tybring-Gjedde, Frps utenrikspolitiske talsmann, at våpnene bør destrueres av stormaktene under kontroll av FN. Han fikk støtte fra partiets utenrikspolitiske talsmann, Kristian Norheim.

Norheim sier mandag kveld at partiet vil vente på regjeringens ekspertgruppe.

- Den forrige regjeringen var også klar over problemstillingene rundt kjemiske våpen og sa heller ikke ja på stående fot, sier han. Også Tybring-Gjedde avviser at partiet vil gå i konfrontasjon med utenriksminister Børge Brende (H). (©NTB)

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus