Gå til sidens hovedinnhold

Ap-politiker kalte Listhaug for «jævla rasistkjerring»

- Nok er nok, sa Sylvi Listhaug - og ble stemplet som rasist.

Bystyrepolitiker i Arendal, Gjermund O. Bjørndahl (Ap), kalte Sylvi Listhaug for «jævla rasistkjerring» på Facebook natt til søndag.

Bjørndahl skrev dette i et svar til et av Listhaugs Facebook-innlegg, hvor hun skriver:

«Nok er nok. Nå har Ap og Sp stemt mot våre forslag om å fjerne særfordeler for flyktninger. Vis hva du mener ved å trykke 😡 og DEL!»

Angrer ikke

Ap-politikeren angrer slett ikke:

– Nei, overhodet ikke. Den uttalelsen , som jeg mener jeg kan forsvare, står jeg 100 prosent inne for, sier Bjørndahl til VG Nett og mener det er «min måte å uttrykke meg på».

Aps partisekretær: - Helt uakseptabelt

Nettavisen har vært i kontakt med Ap sentralt for å få en kommentar fra dem.

Les svaret her: Stenseng: - Helt uakseptabelt

- Fullstendig uakseptabelt

Nettavisen har også snakket med Listhaugs politiske rådgiver, Espen Teigen.

- Hva synes du om denne ordbruken, Teigen?

- Dette er fullstendig uakseptabelt av Bjørndahl. Jeg vil anbefale Ap å ta han inn til kurs i grunnleggende folkeskikk. Det er ikke noe nytt at nettroll og på ytre venstreside forsøker å stemple Listhaug som rasist. Det lykkes ikke fordi det er løgn. At Ap-politikere også slenger seg med viser et nytt lavmål, sier Teigen til Nettavisen.

Han forteller at Listhaug selv ikke vil uttale seg fordi hun er i mammapermisjon.

Beklaget ordbruken i høst

Bjørndahl, som er lærer og jobber for enslige, mindreårige asylsøkere, ble også i høst beskyldt for å komme med krasse personangrep i sosiale medier, ifølge Arendals Tidende.

- Når jeg i flere uttalelser fra politikerkolleger blir beskyldt for å være en som driver med mobbing, går det ganske hardt inn på meg, sa han og fortsatte:

- For noen oppfattes det som for harde ord. Jeg beklager ordbruken som har gått utover enkeltpersoner. Jeg beklager at jeg har gått over den streken.

Denne gangen er det ingen anger å spore så langt. Det var under dette innlegget Bjørndahl kom med sin kommentar natt til søndag:

Les også

Dristig hvis Ap vingler mer om trygd og flyktninger

Har du sett denne videoen?

Kommentarer til denne saken