Gå til sidens hovedinnhold

Ap-politiker må i fengsel

Politikeren fra glåmdalsdistriktet hadde drukket ei halv flaske vodka da politiet stoppet ham. Nå venter 18 dager i fengsel.

- Dette er ikke noe jeg er stolt av. Det er en svært dårlig handling, og jeg skulle gjerne hatt det ugjort, sier mannen selv til Glåmdalen.

Det var om morgenen en mandag i september i fjor at mannen, som er en profilert politiker for Arbeiderpartiet i Sør-Hedmark, var på vei hjem etter et besøk i en annen del av landet.

Han hadde kjørt drøyt 10 mil da han tok en pause, og etter eget utsagn i retten drakk han da om lag en halv flaske vodka. Så satte han seg bak rattet igjen, før han valgte å ta en ny pause i kjøringen etter fem-seks mil.

Da hadde han fortsatt over 20 mil igjen til han var hjemme.

Ønsket ikke å ta blodprøve
Like etter at han hadde stoppet kom en kvinnelig politibetjent bort til Ap-politikeren fordi hun fikk mistanke om at han ikke var edru. Deretter måtte mannen følge med til et legekontor på stedet, der politikvinnen ønsket å få tatt blodprøve av ham, skriver Glåmdalen.

Det hadde ikke Ap-politikeren lyst til, og i Glåmdal tingrett forklarte han nylig at han ønsket at slike blodprøver skulle tas av mer erfarne folk.

Der og da fikk mannen sitt ønske om mer rutinert helsepersonell oppfylt, og han ble tatt med videre til nærmeste sykehus flere mil unna. Der viste blodprøven, som da ble tatt om lag tre timer etter at politikeren hadde stoppet bilen, en promille på 1,89.

75.000 kroner i bot
Det er skjerpende at promillen er såpass høy, mener dommer Erling Espolin Johnson i Glåmdal tingrett.

Han anfører i sin domsslutning at kjøring med promille over 1,2 normalt straffes med bot og ubetinget fengsel, og at fengselsstraffen bør være mellom 21 og 36 dager. At politikeren fra glåmdalsdistriktet fikk kortere fengselsdom skyldes at han har avgitt en uforbeholden tilståelse.

Men i tillegg til fengselsdommen har retten kommet til at en bot på 75.000 kroner er passende etter en vurdering av mannens inntekt, som er ganske høy.

I tillegg får han inndratt førerkortet i to og et halvt år, og dermed må han opp til ny førerprøve for å få tilbake retten til å kjøre bil.

Under det rettslige avhøret ba Ap-politikeren om et promilleprogram, men ettersom retten mente han ikke hadde et alkoholproblem ble det avvist.

- Har du vurdert å trekke deg fra noen av dine politiske verv som følge av dommen?

- Foreløpig har jeg ikke gjort det, sier politikeren til Glåmdalen.

Saken mot ham ble ført som tilståelsesdom.

Flere saker i Glåmdalen

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken