Ap-politiker mer positiv til bussing

Oslo (NTB): Aps innvandringspolitiske talskvinne Lise Christoffersen er mindre skeptisk til å innføre bussing i Norge etter en skoletur til Århus i Danmark.

Onsdag var innvandringspolitisk talskvinne Lise Christoffersen (Ap) og partikollegene Jan Bøhler og Håkon Haugli på plass for å høste erfaringer fra danskene. Før hun reiste, uttalte Christoffersen at hun var skeptisk til bussing av minoritetsspråklige. Nå er Ap-politikeren mer positiv.

- Jeg må innrømme at jeg har vært veldig skeptisk til bussing av elever, men jeg er litt mindre skeptisk nå etter dette besøket til Århus, sier Christoffersen til Dagsavisen.

Hvert år blir seksåringene språktestet ved skolestart i Århus kommune i Danmark. Elever som ikke består testen, blir busset til skoler hvor elevene har gode kunnskaper i dansk.

Det har de siste årene vært en stadig tilbakevendende debatt i Oslo om man skal gå inn for å busse elever med innvandrerbakgrunn til skoler der det går flere etnisk norske elever. I Oslo-skolen er 40 prosent av elevene minoritetsspråklige og mange skoler på østkanten har knapt en eneste etnisk norsk elev.

Det største hinderet for å busse norske elever er selve turen, mener Arbeiderpartiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.