Ap-politiker siktet for voldtekt

Foto: (Avisa Nordland)

Politiet i Bodø mener at Arbeiderpartiets bystyrerepresentant i Bodø Ali Horori har voldtatt en bodøkvinne i 30-årsalderen.

10.11.12 17:38

(Avisa Nordland ): Horori (34) er etter det AN vet, siktet etter straffelovens paragraf 192, første ledd, bokstav b som straffer « ... den som skaffer seg seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner er ute av stand til å motsette seg handlingen».

Synlig
Horori har tidligere representert SV i bystyret. Han har vært leder for 17. mai-komiteen og en aktiv og synlig samfunnsdebattant, særlig i innvandringsspørsmål.

21. juni i år henter sivilt politi bystyrerepresentanten i forkant av et bystyremøte. Horori forklarer det med en bagatell og en gammel sak. Men anklagene er særdeles alvorlige. Politiet i Salten er klar i sin konklusjon, men har ennå ikke sendt sitt forslag til tiltale over til Statsadvokatene i Nordland. En av grunnene er krav om ytterligere etterforskning fra Hororis ulike forsvarere. De siste kravene er kommet for to dager siden. Bystyrerepresentanten har skiftet advokat hyppig. Han har hatt kontakt med fire av byens advokater. Nå er det Trond Ivan Blomsø som er hans forsvarer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke skyldig
Ali Horori ønsker ikke å uttale seg direkte til AN, men henviser til sin forsvarer.

– Min klient avviser å ha trenert saken og at det har skjedd noe straffbart. Han tar saken svært alvorlig og beklager at han tidligere har omtalt saken som bagatellmessig, sier Blomsø.

28. april i år er Horori på et utested i Bodø. Der er også en kvinne i 30-årsalderen. De to kjenner ikke hverandre og har ikke hatt noen kontakt på forhånd. Kvinnen er beruset og har svarte hull i sitt erindringsbilde av natta. Hun kommer til seg selv på Hororis arbeidsplass i en svært kompromitterende situasjon.

Horori har gitt mange og svært varierende forklaring på hva som skjedde denne natta, fra å avvise enhver kontakt med kvinnen, til å erkjenne seksuell omgang med henne, men ikke ved bruk av tvang. Forholdet ble anmeldt samme dag.

Vurderes
– Vi har forsøkt å få etterforskningen avsluttet siden i sommer, sier politiadvokat Bjarte Walla.

– Etterforskningen har vært tidkrevende og omfattende, ikke minst på grunn av stadig nye krav om ytterligere etterforskningsskritt. Vi vil vurdere behovet for ytterligere etterforskning etter henvendelsen fra advokat Blomsø, sier Walla. Han ønsker ikke å kommentere innholdet i siktelsen eller gi detaljer om saken.

– Det er statsadvokaten som har påtalekompetansen, understreker Walla.

Orientert
Arbeiderpartiets bystyregruppe og den lokale partiledelsen er orientert om hva saken mot Horori gjelder. Leder for Ap sin bystyregruppe, Trud Berg, henviser til partileder Hild Marit Olsen. Olsen sier til AN:

– De som trenger å vite, vet, sier hun. – Saken er av en slik karakter at vi har rådet Ali Horori til ikke å delta i politisk arbeid i bystyret, komiteer eller på annen måte nå. Og jeg understreker: Ali Horori er ikke dømt, sier hun.

Horori har vært sykemeldt siden i sommer.

Fungerende førstestatsadvokat Erik Thronæs sier til AN: – Statsadvokatene i Nordland er orientert om saken. Jeg vil ikke kommentere den ut over det.

Les flere saker fra Avisa Nordland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.