*Nettavisen* Nyheter.

Ap-politiker vil stramme inn på familiegjenforening

Masud Gharahkhani mener vi må lykkes med integreringen, ellers vil den norske modellen undergraves, mener han. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Masud Gharahkhani (Ap) mener vi må lykkes med integreringen. - Eller så går det utover arbeidsfolk, sier han.

- Bor du i Norge må du bli en del av Norge, sier Masud Gharahkhani (Ap) til Aftenposten (for abonnementer).

Han sier til videre at dersom vi ikke lykkes med integreringen av innvandrere, så er det arbeidsfolk det går utover. Den norske modellen vil undergraves uten integrering, mener han.

Les mer: Arbeiderpartiet styrer mot full asylkrangel

Vil stramme inn

Gharahkhani vil også stramme inn på familiegjenforening, skriver avisa. På spørsmål om Ap kommer med noe som Frp har sagt før svarer han nei.

- Det er jeg uenig i, fordi Frp i utgangspunktet mener at asylinstituttet ikke er viktig. Vi mener det er viktig at folk på flukt skal kunne søke og få hjelp. Frp sier de vil hjelpe i nærområdene, men kutter i bistanden, sier han til avisa.

Han forklarer videre at Norge må ha kontroll ved grensene og flyktningstrømmen, men at Norge skal stå ved internasjonale forpliktelser.

- Innvandringspolitikken er urettferdig

Politikeren mener en rettferdig og human innvandringspolitikk handler om raus hjelp i nærområdene og et visst inntak av kvoteflyktninger, på bekostning av asylinnvandringen. Samtidig vil Gharahkhani stramme inn på familiegjenforening.

– Da har man muligheten til å finne balansen mellom innvandring og integrering, et mål for utvalget jeg leder, skriver Gharahkhani i en kronikk i Dagbladet.

500.000 flyktningbarn får altså skolegang for under en kvart milliard kroner, påpeker politikeren. Til sammenligning gikk 6,7 milliarder kroner av bistandsbudsjettet i 2016 til migranter på norsk jord.

– I dag tar vi maten ut av munnen på barn i flyktningleirer for å fø på norske asyladvokater. Norge trenger en mer helhetlig innvandringspolitikk enn det, skriver Gharahkhani, ifølge NTB.

Les mer: Hvorfor vil ikke Frp og Høyre stille krav til moskeene og andre trossamfunn om likestilling og integrering?

- Listhaug mangler handlekraft

Han har også tidligere gått hardt ut mot Listhaug. Til DN sa Gharahkhani at Frp og Listhaug ikke har vært handlekraftige på innvandringsfeltet.

– Listhaug og Frp har styrt Norge i fem år, og hun har hatt en sentral rolle i innvandrings- og integreringspolitikken. Jeg synes hun er stor i kjeften, men mangler handlekraft, sier han.

Han peker også på at Listhaug og Frp stemte ned kravene om at de muslimske trossamfunnene måtte forplikte seg til likestillings- og integreringsarbeid som Ap foreslo.

- Vi vil være tydelige på at bor du i Norge, så gjelder demokrati og likestilling. Det er merkelig at Frp og Listhaug stemmer ned dette, sa han til DN.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag