Gå til sidens hovedinnhold

Ap-politikere skal drilles oftere i sjekkeregler

Oslo (NTB): Landets AUF-ledere mener reglene for forholdet mellom voksne og yngre politikere ikke blir tatt opp ofte nok i partiet. Anniken Huitfeldt varsler nå oppstramming.

Torsdag hadde hun og AUF-leder Eskil Pedersen en telefonkonferanse med fylkeslederne. De meldte tilbake at de ikke synes det er noen utbredt ukultur i partiet med at voksne politikere legger an på de yngre.

- Fylkeslederne mener at retningslinjene i partiet er klare og gode, men at de ikke tas opp formelt ofte nok. Vi må derfor bli flinkere til å sette det på dagsordenen på fylkespartienes årsmøter og styremøter, sa Huitfeldt, arbeidsminister og leder for Aps kvinnenettverk, til pressen i etterkant av møtet.

Hun ble spurt om hun mener rutinene for behandling av slike saker er for dårlige, siden saken som krevde statssekretær Roger Ingebrigtsens avgang først kom opp etter åtte år.

- Jeg tenker at de er gode nok, men at vi må bli flinkere til å diskutere dem. Men når slike saker kommer opp i Ap og andre partier, så er det et tegn på at det tross alt er lettere nå enn tidligere å melde fra, mener statsråden.

Ifølge NRK ble det under møtet også diskutert konkrete tiltak for når AUF-ere deltar på moderpartiets arrangementer, som alkoholfrie soner. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?