RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap refser Anundsen for sen asylrespons


Justisminister Anders Anundsen (Frp) i vandrehallen i Stortinget.
Justisminister Anders Anundsen (Frp) i vandrehallen i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet mener justisminister Anders Anundsen (Frp) og resten av regjeringen har handlet altfor sent i møtet med økningen i antall asylsøkere.

- På svært mange områder har regjeringen nølt og ikke framstått som effektiv. Det er en regjerings ansvar å handle når utfordringene er store. Hvorfor har statsråden ventet så lenge? spurte Ap-representanten Stein Erik Lauvås i Stortingets spørretime onsdag.

Han mener regjeringen ikke hadde behøvd å vente på Stortingets asylforlik med å etablere ambulerende team av UDI-ansatte for å få ned saksbehandlingstiden eller overføre jurister fra andre statlige etater til Utlendingsdirektoratet.

Justisministeren slo fast at han ikke kjente seg igjen i Lauvås' virkelighetsbeskrivelse. I stedet berømmet han Ap for å ha snudd i spørsmålet om flyktningkrisen, noe partiet selv avviser at det har gjort.

- Holdningen som Ap og stortingsflertallet reflekterte på vårparten og fram til godt opp i oktober har vært at Norge er et land med åpne armer. Regjeringen har jobbet beinhardt med å korrigere dette inntrykket og innføre en rekke restriktive tiltak, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere