*Nettavisen* Nyheter.

Ap refser Anundsen for sen asylrespons

Justisminister Anders Anundsen (Frp) i vandrehallen i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Arbeiderpartiet mener justisminister Anders Anundsen (Frp) og resten av regjeringen har handlet altfor sent i møtet med økningen i antall asylsøkere.

25.11.15 11:51

- På svært mange områder har regjeringen nølt og ikke framstått som effektiv. Det er en regjerings ansvar å handle når utfordringene er store. Hvorfor har statsråden ventet så lenge? spurte Ap-representanten Stein Erik Lauvås i Stortingets spørretime onsdag.

Han mener regjeringen ikke hadde behøvd å vente på Stortingets asylforlik med å etablere ambulerende team av UDI-ansatte for å få ned saksbehandlingstiden eller overføre jurister fra andre statlige etater til Utlendingsdirektoratet.

Justisministeren slo fast at han ikke kjente seg igjen i Lauvås' virkelighetsbeskrivelse. I stedet berømmet han Ap for å ha snudd i spørsmålet om flyktningkrisen, noe partiet selv avviser at det har gjort.

- Holdningen som Ap og stortingsflertallet reflekterte på vårparten og fram til godt opp i oktober har vært at Norge er et land med åpne armer. Regjeringen har jobbet beinhardt med å korrigere dette inntrykket og innføre en rekke restriktive tiltak, sa han. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Arbeiderpartiet (Flickr)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.