RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap sier nei til høyere skatt

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det er uaktuelt å øke skatten for å betale økt sykefravær mener Ap og Sp.

Oslo (ANB): Det er uaktuelt å øke skatten for å betale økt sykefravær. Det slår sentrale politikere i både Ap og Sp fast.

- Det er ikke aktuelt å øke det samlede skattenivået, sier Ap-nestleder Helga Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Senterpartiet truer med å øke trygdeavgiften og arbeidsgiveravgiften dersom det ikke blir redusert sykefravær. Dette betyr økt skatt, sier Høyre og Skattebetalerforeningen.

- Nei. Dersom vi begir oss inn på slike avgiftsøkninger, så vil det bli lettelser på andre områder. Senterpartiet står på det vi lovet i valgkampen. Vi skal videreføre dagens skattenivå, sier Sp-nestleder Trygve S. Vedum.

Ber om råd
Helga Pedersen gjør det klart at sykefraværet må reduseres.

- Hvis vi ikke klarer det, så vil oppslutningen om dagens velferdsordninger bli svekket, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder.

Hun forteller at alle Ap-fraksjonene på Stortinget har fått beskjed om å forberede innstramminger i 2011-budsjettet.

- Våre folk skal fortelle oss hva som må prioriteres høyest og hva som kan prioroteres ned. I slutten av januar skal vi så diskutere dette på et seminar i regi av stortingsgruppa, og så vil vi komme med råd overfor regjeringen som samles til budsjettkonferanse i mars, sier Pedersen.

Strammer inn
Hun gjør det klart at det må brukes en mindre andel av oljefondet i årene framover.

- Vi må bringe pengebruken ned mot handlingsregelens mål om fire prosent avkastning, sier Pedersen. I årets budsjett brukes det rundt 45 milliarder kroner mer enn de foreskrevne fire prosentene.

- Norge reiser fortsatt på en eksklusiv klasse i forhold til de fleste andre land, men vi må fortsette arbeidet med å inkludere dem som faller utenfor i det norske samfunnet, sier Pedersen.

Begrenset vekst
Hun poengterer at det ikke er snakk om kutt.

- Det dreier seg om å begrense veksten, forklarer Aps parlamentariske leder.

- Det er helt åpenbart at vi må klare å redusere sykefraværet og inkludere flere uføre i arbeidslivet. Men arbeidstakerne skal fortsatt ha full lønn når de er syke. Samtidig må det strammes inn på flere områder slik at vi får råd til å styrke skolen, bygge veier og trygge eldreomsorgen, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere