*Nettavisen* Nyheter.

Ap slår tilbake:  - Rødts politikk vil gi massearbeidsledighet

Aps nestleder Bjørnar Skjæran har liten tillit til Rødts industripolitikk. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- EØS-avtalen sikrer både arbeidsplasser og inntekter til velferd, sier Aps nestleder Bjørnar Skjæran.

10.05.19 16:22

ALNA (Nettavisen): Rødt-leder Bjørnar Moxnes sa i sin landsmøtetale fredag at Rødt vil det motsatte av Arbeiderpartiet (Ap):

- Rødt vil erstatte EØS med en ordinær handelsavtale, hvor vi ikke er underlagt Brussel. Flere sier vi må utnytte handlingsrommet i EØS-avtalen. Gjerne det! Men så langt har Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre brukt handlingsrommet til å slippe løs kapitalkreftene. Vi vil gjøre det motsatte.

Følg landsmøte direkte her!

Nettavisen har vært i kontakt med Støre for en kommentar, men han henviser til nestleder Bjørnar Skjæran.

- Virkelighetsfjernt

- For egen del er jeg motstander av norsk EU-medlemskap, men vi må selvsagt ha tilgang til vårt viktigste marked, sier Skjæran til Nettavisen - og legger til:

- EØS-avtalen er avgjørende for Norge, og den regulerer vårt forhold til et EU som har vokst til 29 land, samtidig som vi beholder råderett over ressursene våre. EØS-avtalen sikrer både arbeidsplasser og inntekter til velferd.

Han sier Ap ønsker å utnytte handlingsrommet i avtalen.

- Vi er for eksempel mot EUs fjerde jernbanepakke, og er villige til å bruke reservasjonsretten. Men vi er ikke villige til å sette Norges viktigste avtale, som sikrer hundretusener av arbeidsplasser, i fare.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes talte til et rekordstort landsmøte fredag morgen. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

- Vil gi massearbeidsledighet

Skjæran mener at tanken på å erstatte EØS-avtalen med en handelsavtale fremstår som mer og mer virkelighetsfjern for alle som har fulgt Brexit.

Ap-toppen advarer mot konsekvensene av Rødts politikk:

- Jeg merker meg at Moxnes både vil si opp EØS-avtalen, avvikle olje- og gassindustrien og skrote handlingsregelen. Jeg er helt enig i at landets industriarbeidere trenger noen som vil føre en aktiv politikk for industriutvikling og skikkelige arbeidsforhold, men den industripolitikken Rødt tar til orde for vil gi massearbeidsledighet og kjempeutfordringer for industrien, avslutter Skjæran.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.