Gå til sidens hovedinnhold

Ap-splid om Munch

Tøyen-enigheten slår sprekker. Ap-politiker ber partiet snu.

Arbeiderpartiet i Oslo har stått hardt på at et nytt Munch-museum ligge på Tøyen i Oslo, der dagens museum ligger. Men nå er denne enigheten i ferd med å sprekke.

«Nå får Arbeiderpartiet og byrådet sammen ta Munch til Bjørvika og sørge for en alternativ utvikling på Bjørvika», skriver leder for Næringspolitisk forum i Oslo Arbeiderparti, Arne Flåøyen, i et innlegg i Aftenposten.

Flåøyen påpeker at Aps standpunkt om Tøyen er godt, og at det også er hans primære standpunkt. Likevel oppfordrer han nå Ap til å endre standpunkt.

- For meg er det viktigst å få en avklaring om plassering av Munch-museet, sier han, og viser til at det ikke er flertall for noen av alternativene, og at det nå er viktig å finne et kompromiss.

Han mener det er viktig for Oslo å få en avklaring for Munch-museet nå. En flytting fra Tøyen mener han samtidig åpner for nye og spennende muligheter. Han foreslår at man i stedet flytter Teknisk museum dit, som en bærebjelke i et nytt opplevelses- og kompetansesenter for naturvitenskap og teknologi.

- Gledelig bevegelse
Utspillet tas godt i mot av byrådslederen i Oslo.

- Registrerer gledelig bevegelse i deler av Oslo AP om Munch i dagens @aft_kultur. Ideene for Tøyen er gode, skriver byrådsleder Stian Berger Røsland (H) på Twitter.

- En helt tragisk prosess
Nettavisen har tidligere i høst snakket med Munch-arving Elisabeth Munch-Ellingsen, som er frustrert over behandlingen av Edvard Munchs kunst.

- Det er en helt tragisk prosess, sa Munch-Ellingsen.

Da alle trodde at det nye Munch-museet skulle bygges i Bjørvika, snudde Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet, og stanset hele prosjektet.

Munch-Ellingsen sa at hun nesten ikke hadde ord for det som har skjedd.

- Det er helt latterlig med tanke på at det var en beslutning fra 2009 som de gikk tilbake på i fjor. De går tilbake på et vedtak der prosjekteringen av Lambda var i full gang, og der de kunne satt spaden i jorda, sa tippoldebarnet til Munchs onkel.

Hva mener du? Hvor bør et nytt Munch-museum ligge? Si din mening i kommentarfeltet!

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken