RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap stuper på ny måling

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Og partisekretæren vet hvorfor.

Arbeiderpartiet faller 7 prosentpoeng på VGs partibarometer etter biodieselstriden. Samtidig øker Høyre med 3 prosentpoeng.

Målingen, der over 2000 stemmeberettigede er spurt, gir Ap en oppslutning på 30,5 prosent.

Bekymret partisekretær
Aps partisekretær Raymond Johansen tar tallene på alvor.

- Et betydelig antall er spurt, og det gir et øyeblikksbilde som viser at vi blir straffet av velgerne. Men vi må gjøre det vi mener er riktig uansett, sier han.

- Mye negativ oppmerksomhet
Han er ikke i tvil om at biodieselsaken er den viktigste årsaken.

- Det har vært mye negativ oppmerksomhet rundt denne saken de siste ukene. Men jeg synes vi har klart å komme tydeligere ut med argumentene våre den siste uken, sier Ap-sekretæren til VG.

De to andre regjeringspartiene går fram på målingen. SV med 0,1 prosentpoeng og Sp hele 2,1 prosent. Ellers går Frp tilbake 1,8 prosentpoeng på InFacts partibarometer og ender opp med en oppslutning på 19,4 prosent. Høyre står med 21,8 prosent - en framgang på 3 prosentpoeng. KrF går også fram (2,7 prosentpoeng), mens V faller litt tilbake (0,7 prosentpoeng).

Minst 138 avgiftsmotstandere
Etter planen skal Stortinget torsdag vedta å avgiftsbelegge biodiesel, men en spørreundersøkelse VG har gjort blant de folkevalgte viser at minst 138 av Stortingets 169 representanter er eller har vært imot avgiften. Blant de rødgrønne partiene er det minst 55 av de 86 representantene som underveis har vært motstandere av biodieselavgift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere