Gå til sidens hovedinnhold

Ap-talsmann: - Innvandringen bør begrenses mest mulig

Aps nye mann på innvandring, Masud Gharahkhani, forsvarer Tyrkia-avtalen og mener innvandringen til Europa må begrenses mest mulig.

Gharahkhani har fått i oppgave å utvikle ny innvandringspolitikk for Ap, etter et valgnederlag hvor velgerne mente Ap ikke var tydelig nok.

Migrasjonsutvalget han leder skal hente inspirasjon fra Danmark, Sverige og andre land i Europa, Skriver Dagsavisen fredag.

- Vi skal ikke se til Frp, men fnne vår egen innvandringspolitikk, og da besøke våre sosialdemokratiske venner i Europa for å se på hva de har
gjort, sier stortingspolitikeren fra Buskerud til Dagsavisen.

Han mener kontroll ved grensene Europas grenser gjør det lettere å få flere land i Europa til å ta imot flere kvoteflyktninger.

På spørsmål om dette betyr dette at han ønsker å begrense innvandringen til Europa så mye som mulig, svarer han:

– Ja, selvfølgelig. De som trenger hjelp skal få det, men jeg ønsker ikke irregulære flyktningstrømmer, hvor mennesker drukner på veien, sier
stortingspolitikeren.

Han viser til Tyrkia-avtalen som et eksempel på hvordan Europa kan ha kontroll ved grensen. I tillegg til å opprettholde Tyrkiaavtalen håper Gharahkhani på flere lignende avtaler.

Les også kommentar fra ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum: - Nå får Sylvi Listhaug konkurranse av Arbeiderpartiet

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Kommentarer til denne saken