RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-topp mener partiet må slutte å skremme med regjeringens politikk: - Det biter ikke folk på


Fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap), mener Jonas Gahr Støre og Ap-ledelsen må endre taktikk for å nå velgerne.
Fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap), mener Jonas Gahr Støre og Ap-ledelsen må endre taktikk for å nå velgerne. Foto: Gorm Kallestad/Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) mener Ap i valgkampen beskrev en virkelighet velgerne ikke kjente igjen.

Sandvik åpnet regionkonferansen til LO i Trøndelag før helgen. Han tilhører venstresiden i partiet og mener at fallet på meningsmålingene gjør at partiet nå må forme en ny politikk, og fjerne seg fra skremselspropagandaen.

– Nå er vi i en fase hvor vi må ha to ører og en munn. Vi må ut for å lytte og finne pulsen til det norske folk, framfor å prate dem ihjel med skremsler om regjeringen. Vi er blitt for fjerne, oppfattes som elitestyrte, med et språk uten gjenklang hos folk. Vi må slutte å relatere retorikken vår til hva regjeringen og høyresiden gjør, sier Tore O. Sandvik til Frifagbevegelse.no.

Sandvik sier at han selv har brukt den feilslåtte retorikken.

– Når folk har spurt meg hvorfor de skal stemme på Arbeiderpartiet, har jeg alt for ofte svart «fordi landet ikke skal gå i høyresidens retning». Problemet er at det da hele tiden er Høyre som definerer retningen vår og setter dagsorden.

Ap-toppen poengterer at det slår feil å skremme med Erna Solberg og regjeringens politikk, fordi folk flest ikke er redd for Erna Solberg.

Les også Gunnar Stavrums kommentarer: Arbeiderpartiet satset alt på feil kort og tapte valget og Dette er Arbeiderpartiets største akutte problemer

Partisekretær Kjersti Stenseng er enig med Tore O. Sandvik.

– Arbeiderpartiets retning og visjon må gi svar på samfunnsutfordringene og de problemene folk opplever i hverdagen. Vi skal selvsagt være et tydelig opposisjonsparti fra sak til sak i Stortinget, men prosjektet vårt må være noe mer enn det. Partiet skal vise fram et sosialdemokratisk prosjekt basert på våre verdier om rettferdig fordeling, frihet for alle og gode fellesskapsløsninger, sier huhn til FriFagbevegelse.no.

Hun sier at Ap nå har satt ned utvalg som tydeliggjøre politikken mot sosial dumping og for et seriøst og anstendig arbeidsliv, samt politikken for distrikt og migrasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere