RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap truer med u-hjelpskutt

Sist oppdatert:
Land som nekter å ta imot egne innbyggere som har fått avslag på asylsøknad i Norge, risikerer å miste millioner i bistand.

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Arild Stokkan Grande aksepterer ikke at Norge skal være et fristed for asylsøkere som har fått avslag på sine søknader.

Dagbladet skrev mandag at nesten ingen av de 7.000 asylsøkerne fra Afghanistan, Eritrea, Irak, Iran og Somalia som kom til Norge i fjor, ble returnert til sine hjemland, til tross for at de ikke har lovlig opphold i Norge.

- Hvorfor skal Norge gi millioner i bistand til land som nekter å ta imot sine egne statsborgere? spør Stokkan-Grande.

Han er krystallklar på at Norge ikke skal være et fristed for asylsøkere og han frykter at tilstrømningen av asylsøkere til Europa er på vei til å sprenge asylinstituttet.

- Jeg tar nå et initiativ til at Norge og de andre landene i Schengen-samarbeidet kobler sammen utenrikspolitikk og retur av asylsøkere. Vi må vurdere om land som ikke er villige til å ta imot egne statsborgere, bør miste u-hjelp eller annen bistand fra Norge, sier Arild Stokkan-Grande til Dagbladet.

I fjor søkte 14.302 personer asyl i Norge.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere