RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-velgerne foretrekker Friele

Sist oppdatert:
Flesteparten av Ap-velgerne vil helst ha Herman Friele (H) som ordfører i Bergen, viser en ny måling.

Hele 55 prosent av bergenserne vil ha Herman Friele ved roret i rådhuset. Nestemann på listen, Terje Ohnstad (Ap), får usle sju prosent, viser en måling TNS Gallup har gjort for Bergensavisen. Ordføreren er dobbelt så populær, selv blant Arbeiderpartiets velgere, som foretrekker Friele som sjef i Bergen.

Den ekstremt populære ordføreren har ikke tenkt å stille til gjenvalg ved neste kommunevalg 2007, men innrømmer overfor BA at de utrolige tallene gjør inntrykk på ham. Selv mener han at populariteten hans må deles med andre i Høyre.

- Vi er et godt byråd som har holdt det vi lovet da vi tok makten etter valget. Oppgaven min bli mye enklere når byen går godt, sier Friele til BA.

Også partileder Erna Solberg lar seg begeistre av den folkelige kaffekongen fra Fana. Hun sier til BA at Høyre har mange flinke folk i Bergen, men ingen annen ordførerkandidat som har 55 prosent av befolkningen i ryggen. Hun håper Friele vil la seg overtale til gjenvalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere