RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-velgerne vil ha Jens alene

Oslo (NTB): 62 prosent av Ap-velgere ønsker en ren Ap-regjering etter valget. 37 prosent støtter det rødgrønne regjeringssamarbeidet.

Det går fram av en meningsmåling Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå.

Valgforsker og professor Frank Aarebrot ser det som naturlig at flertallet av Ap-velgerne ønsker en ren Ap-regjering.

- Jeg tror ikke denne prioriteringen er uttrykk for noen misnøye med det rødgrønne samarbeidet. Valget er snarere et tegn på at historiske tradisjoner slår ut. Samtidig tror jeg rotet på borgerlig side spiller inn, sier Aarebrot.

Blant alle velgerne er det 23 prosent som foretrekker en rødgrønn regjering, mens like mange ønsker seg en regjering av Frp og Høyre. Deretter scorer en ren Ap-regjering 18 prosent, mens en koalisjon av Høyre, KrF og Venstre støttes av 18 prosent av alle velgerne.

Kvinnene er mest positive til en rødgrønn regjering, mens mennene har mest sans for en regjering av Frp og Høyre. 36 prosent av velgerne foretrekker Jens Stoltenberg som statsminister etter valget. 18 prosent ønsker seg Siv Jensen i den rollen, mens 15 prosent peker på Erna Solberg. Kristin Halvorsen, Lars Sponheim og Dagfinn Høybråten får alle 4 prosent hver i målingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere