Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-veteran ber Jagland dra til utlandet

Foto: Christensen, Marte (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
– Dette er bare tåpeligheter, mannen kan jo ikke ha fulgt med på norsk politikk i lang tid.

Det har falt mange tungt for brystet at tidligere Ap-leder og statsminister Thorbjørn Jagland lørdag slo fast at partiet har mistet troen på valgseier. Nå får han beskjed om dra utenlands under valgkampen.

Jagland mener at Ap-ledelsen har mistet troen på det rødgrønne samarbeidet og tror at slaget allerede er tapt.

- Kan ikke ha fulgt med
Meningsmålingene gir for så vidt Jagland rett, men de rødgrønne partiene har ikke tenkt å gi seg uten kamp, og utspillet til partiveteranen i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv har fått mange til å se rødt.

Det var på det sosiale nettstedet Facebook at Steinar Gullvåg lørdag la ut følgende kommentar: «Det vil være en åpenbar fordel om Thorbjørn Jagland henlegger sin ferie til det kriserammede Sør-Europa i valgår».

– Dette er bare tåpeligheter, mannen kan jo ikke ha fulgt med på norsk politikk i lang tid. Aller minst nå, sier Gullvåg til Dagbladet.

Veldig skuffet
Gullvåg har vært stortingsrepresentant for partiet siden 2005, og har også en periode som politisk rådgiver i Gro Harlem Brundtlands andre regjering fra 1986 til 1989. Han sier til avisen at han lenge var en av Jaglands nære allierte i partiet.

– Derfor reagerte jeg spesielt hardt på dette utspillet. Jeg er veldig skuffet. jeg forstår ikke hva som ligger bak rett og slett. Det er vanskelig å forstå at en tidligere partileder kan gjøre noe sånt midt i en valgkamp, sier Gullvåg, som nekter å tro at utspillet har noe å gjøre med det velkjente betente forholdet mellom Jagland og nåværende partileder Jens Stoltenberg. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!