Ap vil begrense norsk pelsdyrproduksjon

Oslo (NTB): Pelsdyrnæringen her i landet går tøffere tider i møte. Arbeiderpartiet vil begrense den norske pelsdyrproduksjonen og fjerne statsstøtten. Det kan bety slutten for næringen i Norge.

Det går fram av forslaget til Ap-program som skal behandles på Ap-landsmøtet til helgen. Flertallet i programkomiteen vil avvikle statlig støtte til oppdrett av pelsdyr i Norge, mens et stort mindretall gradvis vil avvikle slik oppdrett.

- For meg er dette et etisk spørsmål i forhold til dyrevelferd og dyrehelse. Det er forståelig at vi må holde dyr innesperret for å produsere mat, men det er uetisk å holde dyr i fangenskap utelukkende for menneskers forfengelighet, sier stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Det finnes nok av fin fuskepels å få kjøpt, sier Buskerud-representanten, som viser til at flere europeiske land har forbudt pelsdyroppdrett.

Han mener det er åpent hva Ap-landsmøtet lander på.

- Det er ulike meninger om saken i partiet, men for meg er det uansett en seier at det har blitt debatt om pelsdyr. I det minste blir det vedtatt å avvikle statsstøtten til pelsdyrnæringen, sier Micaelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.