RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap vil gi hver pasient én journal

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet vil at alle nordmenn i framtiden kun skal ha én pasientjournal som alle deler av helsevesenet enkelt kan få tilgang til.

Nå tar programkomiteen i det største regjeringspartiet til orde for å rydde opp i lovverket slik at man ender opp med ett felles system der hver innbygger har kun én journal.

- Vi må gjøre noe med regelverket som nå er til hinder for å utnytte den teknologien som fins på en god måte, sier Aps parlamentariske leder Helga Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

De elektroniske journalene skal inneholde viktige helseopplysninger som vil kunne gjøres tilgjengelig for helsepersonell uavhengig av hvor i landet du blir syk.

- Men det er til liten nytte når lovverket setter unødvendige stengsler. Det er for eksempel slik i dag at dersom to kommuner har felles legevakt, så kan ikke en journal sendes elektronisk fra en lege i den ene kommunen til en lege i nabokommunen. En slik situasjon er ikke Helse-Norge av 2012 verdig, sier Pedersen, som mener dagens regelverk er årsak til at helsevesenet mange steder tyr til faks og postsending av journaler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere