RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AP vil ha fotlenke på asylfamilier som har fått avslag


Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani mener fotlenke er et godt alternativ som tar hensyn til barna og som bidrar til en rask og god returpolitikk. Illustrasjonsfoto: Fotlenke.
Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani mener fotlenke er et godt alternativ som tar hensyn til barna og som bidrar til en rask og god returpolitikk. Illustrasjonsfoto: Fotlenke. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet vil at barnefamilier som har fått avslag på asylsøknaden ikke lenger skal stenges inne, men heller gi foreldrene fotlenke når det er fare for at de kan stikke av før de transporteres ut av landet.

– Vi vil ikke putte barn i fengsel. Vi skal ha en rask og effektiv returpolitikk i Norge, men i de tilfellene det er snakk om barn, så mener jeg at vi skylder de barna å prøve ut alle andre alternativer, sier Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani til NRK.

Han mener fotlenke er et godt alternativ som tar hensyn til barna og som bidrar til en rask og god returpolitikk.

Totalt 5.434 personer ble tvangsreturnert av politiet fra Norge i 2017, viser statistikk fra PU. 234 mindreårige ble uttransportert, hvorav 220 var del av familier, og 14 var enslige.

Å la straffedømte som ikke har begått grov kriminalitet få sone med fotlenke, har vært en suksess for kriminalomsorgen. Derfor mener Arbeiderpartiet at det også egner seg i enkelte utlendingssaker.

Innvandringspolitisk talsperson for Ap Masud Gharahkhani.

– Vi tenker at når du skal ha tvangsretur av en familie, så skal foreldrene i denne perioden få fotlenke der politiet til enhver tid har kontroll på hvor de er, sier Gharahkhani til NRK.

Praktisk vil det ifølge Gharahkhani bety at familiene vil være på det asylmottaket de er, og i det enkelte lokalsamfunnet, men er under kontroll slik at politiet kan planlegge returen på en «god og smidig måte».

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere