*Nettavisen* Nyheter.

Ap vil ha innvandringsskeptiske stemmer

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet skal vinne valget ved å sikre stemmer fra de såkalte ?ytvelgerne, som står mellom Ap og Høyre. De har god økonomi, minimal interesse for politikk og er skeptiske til innvandring.

Der Ap i valgkampene i 2005 og 2009 satset på å mobilisere sine kjernevelgere i fagbevegelsen og på venstresiden, er det nå de 300.000 «flytvelgerne» som skal fenges. De skiller seg gjennomgående fra tradisjonelle Ap-velgere på flere måter, skriver Klassekampen.

- De er opptatt av sosialdemokratiske verdier. Problemet er bare at de ikke er sikre på om de skal stemme på oss, sier Ap-sekretær Raymond Johansen til Klassekampen.

Strategene i Ap har det siste året brukt tid på å finne ut mer om velgerne som vurderer både Ap og Høyre. Det de har funnet ut er at de har over gjennomsnittet god økonomi og er lite interessert i ideologi og politikk, men er opptatt av kvalitet på velferdstjenestene. De er bekymret for det urolige økonomiske klimaet og bekymret for effektene av innvandringen og mener folks sosiale pliktfølelse bør styrkes.

Flere i partiet har uttrykt bekymring over at frieriet til flyterne vil bety at Ap går til høyre politisk. Men det er det ingen grunn til, ifølge Johansen.

- Flytvelgerne er overhodet ikke opptatt av privatisering eller skattekutt. De vil bare ha kvalitet på tjenestene og trygg styring av økonomien, sier partisekretæren. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.