RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap vil ha ro i klasserommet

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Slik vil Arbeiderpartiet styre Norge - og skolen.

Nestleder Helga Pedersen i Arbeiderpartiet, som leder partiets programkomité, la torsdag fram forslaget til nytt partiprogram for perioden 2009-2013 for partiets landsstyre.

- Vi har fire punkter for å fornye skolen: Vi vil ha mindre uro i skolen. Vi vil styrke lærerens rolle. Vi skal ha umiddelbar oppfølging av elever som ligger under en kritisk grense i grunnleggende ferdigheter, og skolene skal få ansvar for oppfølging av elever som faller ut. Dette vil bidra til en bedre skole, en skole som bidrar til bedre sosial utjevning, og en skole med mer kunnskap og mindre uro, sa Pedersen.

Se hele programforslaget her.

Foreldreavtale
- For det første vil vi hindre uro i skolen og vil at alle elever skal ha en mer stabil tilhørighet, i form av en fast klasse eller basisgruppe, som er «deres gruppe». Det betyr ikke at skolene må gå tilbake til «de gamle klassene», men at ungene skal høre til ett sted over lengre tid, sa Pedersen.

Til Dagbladet.no har Pedersen uttalt at Ap vil innføre foreldreavtaler.

- Dersom lærerne ikke får nok respekt fra et barn, skal foreldrene signere en avtale. Foreldre må forpliktes de også, slik at det blir ro i klasserommet, sa Pedersen til avisa.

Heldagsskole
Pedersen sa at Ap vil fortsette arbeidet med å innføre heldagsskolen.

- På barnetrinnet vil vi utvide timetallet til 28 timer i uka. Vi skal styrke basisfagene - norsk, matte og engelsk. Og elevene skal ha fysisk aktivitet hver dag, sa Helga Pedersen.

LES MER OM POLITIKK I NETTAVISEN

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere