*Nettavisen* Nyheter.

Ap vil ikke be Ingebrigtsen trekke seg

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet kommer ikke til å be Roger Ingebrigtsen om å trekke seg som lokalpolitiker i Tromsø, hvor han innehar et folkevalgt fulltidsverv.

05.12.12 07:11

Ingebrigtsen valgte selv å fortelle om sitt forhold til en 20 år yngre kvinne og han valgte på eget initiativ å trekke seg som statssekretær og fra stortingslisten til Troms Ap. Han har fortsatt et valgt fulltidsverv for Arbeiderpartiet i Tromsø. Men det vil ikke være aktuelt for Ap å be ham trekke seg, skriver Aftenposten.

- Kommuneloven er klar. Er man folkevalgt, så kan man ikke trekke seg fra et verv. Man har muligheten til å søke om permisjon eller fritak under spesielle forutsetninger, sier Aps partisekretær Raymond Johansen.

Vil ikke gi råd
Han legger til at Ap sentralt ikke vil gi Ingebrigtsen noen råd.

- Roger Ingebrigtsen valgte selv å trekke seg fra stillingen som statssekretær og kandidat til nominasjonen. Om han bør trekke seg eller søke om permisjon, er et spørsmål vi mener han selv må ta stilling til, eventuelt i samråd med sitt kommuneparti. Vi vil ikke gi noen råd i dette spørsmålet nå, sier Johansen.

Partisekretæren mener denne saken er svært annerledes fra Rune Øygard-saken.

Vil ha Svalbard-ordfører på topp
Uavhengig av hva Ap mener sentralt går et lokallag i Troms ut med ønske om å nominere Svalbard-ordfører Christin Kristoffersen på topp på Troms Aps liste til neste års stortingsvalg. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) onsdag ifølge NTB.

Lokallaget ønsker dermed å vrake toppkandidat Martin Henriksen, skriver DN.

Kristoffersen forteller at hun ikke vil motsette seg et slikt ønske.

- Jeg har en flott jobb som ordfører på Svalbard, men dersom min kompetanse er ønsket i en nominasjon til en stortingsplass, er det klart at jeg stiller, sier hun.

Hun er i det opprinnelige forslaget til stortingsliste ført opp på tiende plass.

Hittil har Martin Henriksen og Tove Karoline Knutsen stått på to av de tre øverste plassene. Etter at toppkandidat Roger Ingebrigtsen (46) innrømmet et seksuelt forhold til en 20 år yngre kvinne, har både han og kvinnen trukket seg som kandidater til neste års stortingsvalg. Dermed er det to ledige plasser på Troms-listen. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.