RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap vil ikke endre lovverket for å verne barn på flukt

Oslo (NTB): Regjeringen mener endringer i hvordan dagens lovverk blir praktisert vil sikre mindreårige asylsøkere tilstrekkelig beskyttelse.

- Komiteens flertall mener, som regjeringen, at gjeldende regelverk egentlig er bra nok, men at det på bakgrunn av praksis er behov for en presisering, sa stortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap) under sluttbehandlingen av stortingsmeldingen om barn på flukt tirsdag kveld.

Regjeringen ønsker at «barnets beste» skal veie tyngre når det vurderes opp mot såkalte «innvandringsregulerende hensyn». I praksis betyr det at regjeringen blant annet ber Utlendingsnemnda i større grad se hen til barnets tilknytning til det norske samfunnet, for eksempel gjennom botid her i landet og deltakelse i fritidsaktiviteter, språk og venner. Det gjelder også oppholdstid etter endelig vedtak, noe UNE i dag ikke tar med i vurderingen, understreker Christoffersen.

- På et tidspunkt vil hensynet til barnets beste måtte gå foran andre hensyn, sa hun.

Også helseproblemer, behandlingsmuligheter i hjemlandet, barns behov for stabilitet og ro, omsorgssituasjonen ved retur, menneskehandel og fare for kjønnslemlestelse skal tas med i vurderingene, ifølge regjeringens forslag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere