*Nettavisen* Nyheter.

Ap vil merke varer fra okkuperte områder i Israel

KRONIKK I VG: Anniken Huitfeldt (AP) krever at regjeringen legger restriksjoner på varer som er produsert på okkupert land. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

- Vil fraråde handel.

23.07.14 09:08

Arbeiderpartiet vil bremse handelen med varer fra de okkuperte områdene i Israel og ønsker en merkeordning slik at forbrukerne selv kan bestemme om de vil kjøpe varene.

– Det er gode grunner til å iverksette tiltak mot Israel nå som forhandlingene har brutt sammen og det er brutale angrep mot Gaza, sier leder Anniken Huitfeldt (Ap) i Stortingets utenriks- og forsvarskomité til VG.

I en kronikk i avisen krever hun at regjeringen legger restriksjoner på varer som er produsert på okkupert land.

– Ap går ikke inn for boikott, men for klart og tydelig å fraråde selskaper og forbrukere å handle varer som er produsert i de okkuperte territoriene, sier Huitfeldt.

Hun sier partiet ønsker en merkeordning som gjør det mulig for forbrukerne å velge eller velge bort varer som kommer fra områdene som Israel okkuperte i 1967.

Huitfeldt får støtte av Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Sp vil ha på plass tiltak som rammer israelske varer fra okkupert land, sier Vedum, som understreker at heller ikke hans parti går inn for en generell boikott av varer fra Israel.

Statssekretær Bård Glad Pedersen (H) i Utenriksdepartementet sier regjeringen vurderer spørsmålet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.