RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap vil verne politikilder

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet fremmer i løpet av våren et lovforslag om sikring av politiets kilder og informanter.

Lovforslaget skal gi kildene og informantene i straffesaker langt bedre beskyttelse enn tilfellet er i dag, sier Aps justispolitiske talsmann og nestleder i justiskomiteen på Stortinget, Jan Bøhler, til VG.

Han peker på at opplysninger og tips fra informanter er helt avgjørende for at politiet skal kunne ta seg inn i sterkt belastede miljøer og dermed starte etterforskning og avdekke alvorlig kriminalitet, uten at kilden røpes.

- Enigheten i Stortinget kom også til uttrykk da innstillingen om kampen mot organisert kriminalitet ble behandlet. En enstemmig justiskomité ba om nye regler som kan skjerme informanter på en bedre og mer forutsigbar måte, sier Bøhler.

Han ser for seg at den nye loven skal utformes på en slik måte at tips og kilder kan holdes utenfor innsyn, så lenge det begrenses til det som utløser den første etterforskningen.

- Men alt som brukes i bevisføringen når det gjelder rettslige skritt fra siktelse, må selvsagt være fullt tilgjengelig for motparten for å kunne belyse saken og imøtegås, understreker han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere