En orangutangbaby sultet i hjel etter at orangutangmammaen ble skutt med luftgevær i et brutalt angrep i Indonesia.

Hjelpearbeidere fant den skadde orangutangen sammenkrøllet på bakken i jungelen i Aceh-provinsen forrige helg.

Den 30 år gamle orangutangen, som nå har fått tilnavnet «Hope» (Håp), ble skutt 74 ganger av «pøbler» med luftgevær, og ble såpass skadet at hun ikke maktet å skaffe mat og vann til sin en måned gamle unge.

Både moren og ungen ble fraktet til en klinikk, men ungen døde kort tid etter som følge av dehydrering og underernæring.

74 luftgeværkuler i kroppen

Det var det lokale naturvernbyrået BKSDA som reddet orangutangmoren og babyen etter å ha fått meldinger om at de lå skadet i jungelen.

- Et røntgenbilde viser 74 luftgeværkuler som er spredd rundt i hele kroppen. Hun var alvorlig skadet og hennes unge døde til slutt av alvorlige ernæringsproblemer og traume, sier Sapto Aji Prabowo, som er leder for BKSDA, ifølge Daily Mail.

- De som har torturert dem, er virkelige barbarer, sier Sapto Aji Prabowo.

Lokale myndigheter sier de nå jakter på personene som utførte det brutale angrepet.

- Måtte fjerne øynene

Orangutangen ble operert på en klinikk i Sibolangit nord på øya Sumatra.

En veterinær sier orangutangen ble skutt seks ganger i øynene, og ble blind som følge av skadene.

- Orangutangmammaens øyne var veldig skadet av luftgeværkuler. Vi besluttet å fjerne øynene hennes, sier veterinær Yenny Saraswati til The Jakarta Post.

Orangutanger er klassifisert som kritisk utryddingstruede arter. Det er om lag 110.000 orangutanger igjen i naturen på øyene Sumatra og Borneo, ifølge Verdens naturfond (WWF).