Gå til sidens hovedinnhold

Åpen og modig om motgangen

Lørdag var det bokbad på Deichmanske bibliotek. Vi møtte Linnéa Myhre, som debuterer med en meget personlig bok om spiseforstyrrelser.

LAMBERTSETER: Hun startet sin karriere som blogger for fem år siden, og skrev om sin problemfylte hverdag med tunge depresjoner og spiseforstyrrelser.

– I starten var det ganske kult å skrive blogg. Etter hvert som leserskaren ble større, følte jeg et voldsomt press, sier Linnéa, nå aktuell med boken «Evig søndag».

Sove, spise, blogge

– Hvorfor ønsket du å meddele hele verden om dine problemer?

– Det var ikke en spesiell grunn eller hendelse. Livet mitt besto av å sove, spise/ikke spise og blogge. Etter en stund forventet leserne å høre fra meg.

– Hvorfor slutter du å blogge, og gir ut bok i stedet?

– Jeg hadde kommet til et metningspunkt i forhold til blogging, og tenkte at det å gi ut bok kunne være en avslutning på den fasen i livet mitt.

– «Evig søndag» er en svært alvorlig og mørk bok. Kommer det kanskje flere bøker som er like personlige?

– Jeg har lyst til å skrive flere bøker, men jeg vet ikke hva de skal handle om – eller om de blir personlige. Nettopp fordi jeg ikke stoler helt på meg selv ennå, lover jeg ingen ting. Men dette jeg kan si: Kommer det flere bøker, skriver jeg nok i samme formen, smiler Linnéa.

SE DITTOSLOS OVERSIKT OVER LOKALE BLOGGERE, MED LENKE TIL ALLE BLOGGENE

Stappfull sal

Salen på Lambertseter bibliotek er så stappfull at folk må sette seg på gulvet.

– Hvordan opplever du all denne oppmerksomheten?

– Tenker ikke over det på annen måte enn at boken kanskje kan være til hjelp for andre. Jeg er langt ifra frisk, men er på rett vei. Det er ikke lenger sånn at jeg sover bort dagene. Nå gleder jeg meg over livet, og har innsett at man ikke blir frisk uten terapi.

Myhre ble kåret til årets blogger i 2011, og mottok tabuprisen for psykisk helse i 2012.

LES OGSÅ: Blogger Elisabeth Norheim: – Jeg må være sjukt forbanna!

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka