RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

APL får terminalkontrakt

Sist oppdatert:
Arendalsselskapet APL har fått en intensjonsavtale på installasjon av det som blir verdens andre offshoreterminal for flytende naturgass (LNG).
Det er det amerikanske gasselskapet Excelerate Energy som har inngått intensjonsavtalen med APL. Kontrakten omfatter installasjon av en dual Submerged Turret Loading Buoy-system på den nye LNG-improtterminale Northeast Gateway.Kontrakten er en utvidelse av den eksisterende leveringskontrakt partene inngikk i mars 2006 for levering av systemet. Installasjonsarbeidene som var en opsjon i den første kontrakten, er ventet å finne sted sommeren og høsten 2007.

Northeast Gateway vil betjene New England området i det nordøstlige USA og vil ta imot gass fra Excelerates flåte av LNG-skip som er utstyrt med regassifiseringsutstyr. Skipene til Excelerate eies for øvrig i hovedsak sammen med det belgiske gassrederiet Exmar.

Excelerate har allerede en operasjon basert på samme system i operasjon i Mexicogolfen, Gulf Gateway Energy Bridge på kysten av delstatene Louisiana.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere