I en pressemelding fra Norwegian opplyser selskapet at de starter opp en rekke nye ruter fra Skandinavia til populære feriemål i Europa neste vår.

Europa kaller
Malta blir nytt reisemål både fra Oslo og København. Fra den danske hovedstaden åpner Norwegian også nye ruter til Zagreb, Dubrovnik og Sardinia. Fra Stockholm starter Norwegian nye ruter til Aten og Palermo.

Oppstart er fra slutten av mars til mai.

Innenriks blir det en ny rute mellom Bergen og Tromsø fra mars 2010. Dermed blir det en konkurrent til Widerøes fire ukentlige avganger.

- Både Nord-Norge og Vestlandet er sterke reiselivsområder, og en direkterute her vil styrke turisttrafikken i begge regioner. Vi opplever også en sterk ekspansjon i ferie- og fritidsmarkedet i hele Skandinavia, og det er helt naturlig at også våre danske og svenske kunder glede av Norwegians utvidede rutetilbud, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian.

Stadig billigere
«Krisetider» gjør også at det aldri har vært billigere å fly. Det mener i alle fall reisesøkemotoren travelmarket.no som står bak Norsk Flyprisindeks.

Prisene på de billigste flybillettene til Europa faller med opptil 17 prosent, heter det i en melding. Her kommer nevnte Norwegian godt ut:

«Det står Norwegian overalt når man søker etter de billigste flybillettene til utlandet. Det er konklusjonen i den nyeste utgaven av Norsk Flyprisindeks.»

Det største prisfallet skal være på rutene til Berlin, København, London, Paris, Praha, Stockholm og Wien.

Indeksen viser også at Ryanair også er med på å styre prisene nedover. Selskapets åtte nye ruter fra Rygge i tillegg til de rundt 20 eksisterende rutene fra Torp skaper økt konkurranse.